Tuesday, January 3, 2012

Akhirnya 2011...

Pertama-tama sekali mesti la ucapan happy new year 2012..dah masuk 3 hari dah pun tapi takpe masih new lagi...New year aku kat penang...punyala penat badan pegi sana..pegi jumaat 30hb Dis tahun lepas balik kontan 1hb Jan tahun ni la..huahuahua..ngape gelak ntah...tapi walaupun aku kepenatan aku tetap kegembiraan hakhak...

Pegi 30hb tu sempat singgah shah alam tengok maharaja lawak mega dulu...walaupun bagi aku duk depan tv lagi syok...tapi asal dapat tiket je mesti nak pegi punya...thanks to icai..pasni nak lagi eh...
Tengok live ni feel die lain macam sket...macam-macam kita boleh tengok...salah satunya tengok keletah manusia..aku ni pelik sket..jenis tak boleh tengok orang...kalo duk kat tempat orang ramai tu mata kepala memang tak boleh kontrol..kadang-kadang siap ade yang tak puas ati sebab aku duk tengok je..yela memang kalo aku pun nak marah..ape tengok2 ade utang???tapi nak buat camne da memang pesen aku cam gitu..huahuahua...boleh dak gitu??
Lagi satu kalo tengok kat tv tu kritik peserta je tak pun kritik juri...ahaks...tapi kalo aku tengok live ni bukan peserta je penonton-penonton skali aku kritik...hahahah...ade yang over tau malam tu..terpekik-pekik cam ntah pape..bila aku pusing belakang tengok oo budak-budak rupanya...memang kalo tengok live cam gitu la kene hadap..pekik sana sini kalo tak xde la meriahnya tu kan...tapi aku tetap tak puas hati ngan bebudak kat belakang aku tu...over gedik okey!!!
Papepun memang best la tengok osbon walaupun terpaksa jongak2 teleng2 kepala tahan sakit-sakit telinga dek bebudak belakang tu..menang jugak osbon...tahniah...


Dato siti





Hahaha tengok dato siti dari jauh je..kecik je nampak...harusla kita snap2 pic jugak kat dalam tu kan ahaks..

Habis maharaja lawak tu kitorg gerak ke penang..masa ni kepenatan bermula...yela tido dalam kete memang sakit badan la...sampai pukul 6 pagi...pastu terus pusing pulau cari member-member mr hubby yang berkonvoi moto ke penang..cari makan jugak...pukul 1 lebih baru sampai homestay pastu ape lagi terus terbungkam tido...Pastu petang baru bangun keluar cari makan..malam tuh ade bbq pastu terus tunggu sampai detik 12 malam..nak tengok bunga api la kononnya..tapi hampehhh pukul 1130 pm baru nak gerak ke dataran hasilnya sangkut tengah jalan..jem nenas!!!

Sudahnya sampai kat dataran takde ape yang tinggal...sampah sarap merata-rata ade la...same je mane-mane tempat...lepas event sampah mesti penuh atas jalan punya..disebabkan dah sampai sana jadi kitorg pun lepaklah jugak kat situ dengan alasan mr hubby menunggu kawannya..pastu bila kawan mr hubby sampai dorang pegi minum-minum...tapi minum-minum aje sampai pukul 4 pagi..adoiii bapakla letihnya menunggu...pastu nak balik tu jem lagi..pukul 5 lebih jugak la tido malam tu..

Hari last kat penang tu kononnya nak makan nasi kandar tapi tutupla pulak kedai kayu nasi kandar tu...sudahnya masuk komtar makan prosperiti jek..jauh-jauh datang mcd jugak yang jadi pilihan...Nak beli jeruk tapi tak jumpa la kat mana tempat yang jual jeruk tu..yang selalu orang pegi penang mesti bawak balik jeruk...kat mana ntah tak jumpa so kami terus nek feri pastu terus gerak balik kuantan...eskot member-member mr hubby punyala banyak benti..yela dorg nek moto kan kang bernanah plak bontot kalo jalan straight je...pukul 6 pagi sampai rumah nasibla cuti lagi...

Eh harusla post gambar-gambar jugakkan walaupun tak comey..hakhakhak

Masa kat puncak-puncak gunung..gayat dowhh..tapi menten muka..pemandangan sangatla cantek...









Yang ni masa makan kat tepi laut...makan pun duk tengok air je...takut gak la macam-macam pikir tapi syukur selamat dari perkara yang tak diingini...







Yang ni plak bbq time...sempat lagi dorg ni mintak makcik depan umah dorg tu gorengkan mee ngan perap ayam...ayamnya perap sekejap sangat...pastu time bakar api punyala besar...mr hubby cakap macam makan ayam slut arang...muahahaha





Sekianla gambar-gambarnya...Banyak lagi tapi malas nak uplodla..boleh gitu??ahaks...Memang penat sangat badan rasenya tapi kesimpulannya bestla...
Abes sudaaaa cerita akhir tahun...
2011 dalam kenangan...
Selamat Datang 2012
...

4 comments:

  1. selamat tahun baru... semoga impian tercapai jugak

    ReplyDelete
  2. Eema Eshya - selamat selamat..tq so much k

    ReplyDelete
  3. la...nape kite tak bertemu...hehe..;)

    ReplyDelete
  4. Cik May - haha kebetollann la

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.